Maak kennis met al onze dansstijlen

Dansstijlen

Dag na dag zijn talloze mensen in de weer om de werking van een dansclub steeds beter, vlotter en leuker te maken! Daarom zullen vertrouwde leden een wijziging opmerken in de groepen en stijlen die Dream Dance aanbiedt. Hoe gaat het vanaf nu precies in z’n werk? Hieronder geeft de tabel weer uit welke groepen je nu precies kan kiezen op welke bepaalde leeftijd. Bijvoorbeeld: ik ben 10 jaar, dus ik kan meedoen met een Basicgroep, Street Kids Wedstrijdteam, Showdance of Cheerdance (of allemaal tegelijk natuurlijk!).

Schema Dansstijlen

Wanneer je als beginnende danser graag komt meedoen (4-5 jaar), kom je terecht bij één van onze twee groepen kleutertjes, ook wel beter bekend als de allerschattigste groep van onze club. Zij zullen naast een schitterend dansje ook zeer veel spelletjes leren. Dit alles op heel leuke muziek en één uurtje per week.

Vervolgens stroom je door naar de 6/7 jarigen: deze leeftijdscategorie wordt op een speelse manier uitgedaagd om twee dansen op een jaar te leren. Daarnaast zullen zij ook tijd maken voor educatieve spelletjes en zien wij tot ons groot genoegen dat er vriendschappen voor het leven worden gesmeed in dit wekelijks dansuurtje. Wie toch nog net iets meer wil, kan meedoen aan de groepsindeling voor het Street Kids Wedstrijdteam.

Ook 8 tot 11 jarigen kunnen meedoen met de auditie voor datzelfde wedstrijdteam. Zij die geen interesse hebben in deelname aan wedstrijden, zullen dansen in de Basic A, B of C groep, onze basisgroepen (vroeger A1, B1, C1). Op de groepsindeling in het begin van het dansjaar wordt elke danser aan een groep toegewezen die bij hem/haar past qua niveau. Zo is het voor iedereen telkens een plezier om naar de lessen te komen! De groepen Cheerdance en Showdance zijn ook toegankelijk vanaf 8 jaar. Veel energie en inlevingsvermogen zijn hiervoor vereist!
Deze groepen trainen 1 uur per week (met uitzondering van de Showdance Gevorderden die 1u30 trainen).

Vanaf 12 jaar ligt de weg nog meer open naar elke dansstijl waarop je je wil toespitsen. Dansers die vroeger in groepen A2, B2, C2, AB3 en C3 zaten, hebben nu vrije keuze voor stijl en/of leraar. Zo kunnen zij ook in een wedstrijdteam dansen (Replay Crew), Cheerdance of Showdance volgen, maar ook kiezen voor Ragga (je weet wel, sexy, Afrikaans, gek), Musical (met die pluimen enzo), Urban (met stoer karakter en schitterend voetenwerk), Street (zoals op TV) en Techniek (waar je alleen maar beter van wordt).
Behalve de techniekles zijn alle andere bovenstaande stijlen opgesplitst in twee groepen naar niveau (een Open level en Advanced of een Step one en Step two). Hiervoor is het belangrijk dat je naar de groepsindeling van de gekozen stijl komt, zodat je een niet te moeilijke, maar ook zeker niet te makkelijke dans aangeleerd krijgt.

Als je graag de Hip Hop Plus wil meedoen, moet je wachten tot je 14 bent.
Net zoals je voor Lyrical (het woord zegt het zelf), Girly (say no more), Jongvolwassenen en Volwassenen pas kunt inschrijven vanaf 16 jaar. Kan je écht niet kiezen tussen al deze stijlen, dan raadpleeg je misschien best ook het uurrooster om na te gaan of je je wel vrij kan maken voor deze lessen.

Weet je niet zo goed welke stijl je zou liggen, of zijn de nieuwe benamingen maar Chinees voor jou?
Da’s niet erg, wij begrijpen ook geen Chinees! We kunnen je dan alleen maar aanraden om naar onze infoavond te komen, uitleg te vragen bij lesgevers of bestuur en vooral gewoon de proeflessen vrijblijvend uit te proberen. We zijn er zeker van dat iedereen zijn plekje snel vindt. Op naar een schitterend nieuw dansjaar dus!