Geschiedenis

Er was eens...

Onze dansclub zag voor het eerst het licht in 2001. Eind juni van dat jaar kwamen, op initiatief van onze oprichters Edouard Geeraert en Wieske Verhasselt, een tiental enthousiaste ouders samen die allen hetzelfde doel voor ogen hadden: het oprichten van een nieuwe dansvereniging in Merelbeke.
Het eerste belangrijke agendapunt was een juiste naam vinden, maar al snel kwamen we uit bij ‘Dream Dance’. Dream: een droom die Wies en Edouard al lang hadden en Dance: een passie die al onze leden met hart en ziel zouden hebben.

Al snel liepen de eerste inschrijvingen binnen. Op 15 september 2001 werden er voor de allereerste keer deuren opengezet om leden te verwelkomen. Het was nog wat afwachten of er überhaupt wel interesse zou zijn in een nieuwe dansclub! We hoopten op de openingsavond stiekem op een 100-tal jongeren, maar we mochten er maar liefst 250 verwelkomen!

Sindsdien is het bestaan van de club een gevestigde waarde in Merelbeke.
Onze eerste trainingslocatie werd de polyvalente zaal naast zwembad Ter Wallen. Deze was voldoende groot, de ouders konden hun kinderen bewonderen met een drankje erbij.. We hebben hier vele mooie jaren gebruik van kunnen maken. En nu soms nog!

Van bij het begin doet Dream Dance meer dan alleen maar dansles geven. Flyeren op de Gentse Feesten, deelnemen aan de lichtstoet van Ledeberg, reclame maken via de radio, deelnemen aan wedstrijden of televisieprogramma’s, zelf wedstrijden organiseren, eetfestijnen, quizzen, kerstmarkten.. Noem maar op!
Wat uiteraard ook niet mag ontbreken in dit lijstje is onze jaarlijkse slotshow! De eerste editie ging één keer door in mei 2002, in Sporthal Ter Wallen.

Tijdens het volgende sportjaar werd duidelijk dat de dansers en hun ouders van het eerste dansjaar ons niet vergeten waren.
In dat jaar werd bovendien onze website, waar jullie nu naar kijken, in het leven geroepen!

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2003 stelde Edouard zich kandidaat voor de sportraad van Merelbeke en op die manier werd voor het eerst een dansvereniging lid van de sportraad.

Voor onze slotshow die doorging in mei 2003 werd gekozen voor uitbreiding: tweemaal dezelfde show werd in één weekend gegeven!

De jaren gingen voorbij, zoals dat gaat, maar één ding bleef telkens ongewijzigd: de club kon steeds rekenen op honderdtallen enthousiaste leden, ijzersterke en gemotiveerde lesgevers én een plezante groep hardwerkende vrijwilligers.

De succesformule die we met de club dan ook aangaan (dansen als hobby, voor het plezier en voor de vriendschappen), blijft dan ook behouden.
Wel zien we het in 2010 voor het eerst iets groter en verlaten we voor de slotshow de vertrouwde stek in de sporthal van Merelbeke. We trekken met z’n allen naar de Topsporthal Vlaanderen van Bloso aan de Watersportbaan te Gent.
Maar dat is niet de enige locatie die we onveilig maakten. Ook trokken we met onze slotshow enkele jaren later naar het Kuipke in Gent,om uiteindelijk toch terug te keren naar waar we ons het meeste thuis voelen: de sporthal van Merelbeke.

Hoewel dansen vaak pijn of verdriet kan verlichten, kan het niet alles voorkomen. Voorzitter Edouard krijgt te kampen met een zware ziekte. Toch wil hij in 2012 niets missen van een nieuw, groots avontuur: het toenmalige wedstrijdteam Move It neemt deel aan Belgium’s Got Talent (VTM). Ze schoppen het zowaar tot in de halve finale en houden hier erg fijne herinneringen aan over.

Wanneer Edouard tot ons groot gemis overlijdt, is het voor Wieske niet makkelijk alles verder te zetten. Hun zoon Nick, achter de schermen al jaren vaste medewerker, neemt de fakkel over.
Ook hij wordt ondersteund door (ervaren én nieuwe) lesgevers, bereidwillige medewerkers en een divers bestuur.

In 2015 verhuizen we naar een éigen zaal. Dit is een belangrijk moment in de geschiedenis van de club. We verbouwen eigenhandig een oude loods en zorgen voor een uitgeruste danszaal, een gezellige cafétaria, voldoende kleedruimte en een archief om al onze herinneringen in op te slaan. We kunnen rekenen op vrijwilligers om de cafétaria te bemannen. Regelmatig nemen we de zaal tijdens de zomerpauze onder handen om hier en daar iets te vernieuwen, aan te passen, bij te zetten..

Het blijft duidelijk dat onze dansers ons bij deze verhuis ook blijven volgen zijn. Ondertussen is het al een traditie dat onze show in het slotweekend driemaal wordt opgevoerd, met telkens uitverkochte zalen van dien. Het is elk jaar opnieuw het hoogtepunt voor alle leden en lesgevers.

En plots, voor je het weet, komt de twintigste verjaardag van de club er aan! Het is een ideaal moment om terug te blikken op het mooie, rijke verleden van de club, maar tevens blijven we vooruit kijken en hopen we er nog minstens 20 jaar bij te doen!

Helaas kan het feestjaar niet doorgaan. Voor het eerst kan de slotshow niet doorgaan en worden de lessen onderbroken. Wegens het coronavirus mag/kan tijdlang geen lessen/evenementen meer doorgaan.
Maar er is ook goed nieuws. Het contract in onze eerste eigen danszaal loopt af en we vinden een nieuwe locatie om de club in onder te brengen gedurende dansjaar 2020-2021 (waar enkel de lessen voor -12 jarigen mogen doorgaan), wordt er achter de schermen druk gewerkt voor de volledige renovatie en inrichting van een nieuwe danszaal. Waar we vanaf September 2021 onze intrek nemen.

Samen kijken we uit om vanaf september 2021 terug vollop te kunnen dansen in deze nieuwe locatie en met wat goed geluk kan ook terug alle events opgestart worden, waaronder ook de slotshow in mei 2022. Het feestjaar "20 jaar Dream Dance" wordt in de koelkast gelegd tot "25 jaar Dream Dance".