Geschiedenis

Sportjaar 2001-2002

Hoe kan je beter een historiek beginnen dan gewoon de geboorte aan te kondigen van een nieuwe dansvereniging.
“Mag ik met vreugde …………………… zo doen wij dat toch “een geboorte melden”
Ja en zo waren we vertrokken , eind juni 2001 kwamen we voor het eerst samen met een 10 tal enthousiaste ouders die allen het zelfde doel hadden; het oprichten van een nieuwe dansvereniging in Merelbeke.
Het eerste belangrijk gebeuren was de juiste naam vinden en al snel waren we bij Dream Dance gekomen (Dream : een droom die Wies en Edouard al lang hadden en Dance : een passie die al de leden met hart en ziel hebben)
Het secretariaat was gelegen in de Zandvoordestraat 45 te Zwijnaarde.
Sindsdien is de trein (zeg maar TGV) nooit meer gestopt.
Voor een goede locatie was het ook niet lang zoeken want de polyvalente zaal naast het zwembad leek wel de perfectie, ze was voldoende groot, de ouders konden de inspanningen van hun dochter of zoonlief bewonderen terwijl ze rustig aan de toog hun koffie of iets straffer dronken.
Natuurlijk mochten we niet vergeten van de nodige publiciteit te maken, flayers uitdelen op de Gentse Feesten, deelname aan de lichtstoet te Ledeberg, affiches in Merelbeke en omgeving.
En dan was het eindelijk zo ver op 15 SEPTEMBER 2001 deden we voor het eerst onze deuren open in het Gildenhuis te Melle.
Met een klein hartje want ja wat had al die publiciteit nu juist opgebracht.
Heel stil hoopten we toch een 100 tal jongeren te zien komen , maar dit was buiten onze stoutste dromen gerekend jaja maar liefst 250 enthousiaste jongeren schreven zich in om zich elk weekend eens goed in het zweet te dansen.
Onze LESGEVERS waren
Ook om deel te nemen aan wedstrijden waren we niet verlegen zo deden we mee in Koekelare, Turnhout en Oud Turnhout.
Op 1 april 2002 (nee dit is geen grap) organiseerde we voor het eerst onze danswedstrijd, een activiteit die we sindsdien elk jaar doen, met maar liefst 381 deelnemers uit 10 verschillende verenigingen .
Volgende disciplines werden er gebracht; Hip hop en Freestyle zowel solo als duo en ook groepen mochten het beste van zichzelf geven.
Deze promotie wedstrijd ging door in de sporthal Ter Wallen in Merelbeke.
En dan was het al zover het eerste sportjaar van Dream Dance werd afgesloten met een spetterende slotshow MEI 2002 in de sporthal Ter Wallen

Sportjaar 2002-2003

Tijdens de lente van 2002 werd het secretariaat verhuist naar de Hundelgemsesteenweg 543 in Merelbeke.
Ook dit jaar werden al in juli de koppen bij elkaar gestoken in verband met welke promotie we zouden maken, want ja na het succes van het eerste jaar konden we zeker niet op onze lauweren blijven rusten.
Zo werd er beslist om vanaf nu ook reclame te maken op enkele scholen in Merelbeke en Gent.
Op september 2002 werd opnieuw het startschot gegeven van een nieuw seizoen.
Ook dit jaar werd het succes van het eerste jaar herhaald onze locatie werd zeer goed onthaald bij de ouders zodat deze zeker niet werd gewijzigd.
De website werd dit sportjaar onder de doopvond gehouden en zo ontstond “www.dreamdance.be”
Onze lesgevers waren opnieuw ………..
Tijdens dit jaar organiseerde we onze eigen wedstrijd op 21/04/2003 met maar liefst 592 deelnemers uit 16 verschillende clubs .
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2003 stelde Edouard zich kandidaat voor de sportraad van Merelbeke, op die manier werd voor het eerst een dansvereniging lid van de sportraad.
Gewestverantwoordelijke dansliga.
Voor onze slotshow die doorging op mei 2003 werd dit jaar gekozen voor 2 maal de zelfde show te geven zowel op zaterdagavond als op zondagnamiddag.

Sportjaar 2003 – 2004

Dream Dance wordt stilaan een begrip in Merelbeke en omgeving, met het imago van een goed draaiende vereniging.
Het motto is nog steeds dansen is en blijft gezond.
Wedstrijd 12/04/2004 582 deelnemers

Sportjaar 2004 – 2005

Wedstrijd 28/03/2005 565 deelnemers

Sportjaar 2005 – 2006

5 jaar Dream Dance.
Door een zware brand in de dansschool Viva in Koekelare werd de organisatie van het Provinciaal kampioenschap voor Oost en West Vlaanderen door ons georganiseerd op 22/01/2006 in de gemeentehallen van Merelbeke.
Wedstrijd 17/04/2006 Ter Wallen.
Op de slotshow van het 5- jarige bestaan verrassen Wies en Edouard iedereen met een speciaal optreden om na 6 jaar zonder ballroomdansen nog eens hun wedstrijdkledij van onder het stof te halen en voor een nokvolle sporthal de 5 ballroomdansen te demonstreren.

Sportjaar 2006 – 2007

Wedstrijd 09/04/2007.

Sportjaar 2007 – 2008

Wedstrijd 24/03/2008.

Sportjaar 2008 – 2009

Zumba sinds augustus lesgevers Anke en Caroline.
Wedstrijd 13/04/2009.
Op de slotshow kondigt Bert aan dat hij stopt met lesgeven en dit om professionele reden.
Zoals verwacht krijgt hij plots massa’s huilende tieners om zich heen die zich afvragen “waarom” . Vanuit het bestuur krijgt hij buiten een grote bos bloemen ook nog eens 7 bakken donkere Leffe (1 bak per lesjaar bij Dream Dance) Hij belooft wel dat hij zeker de presentatie van de slotshow zal blijven doen.

Sportjaar 2009 – 2010

Bert kan het lesgeven niet missen en zal voor 1 jaar terug komen en ondertussen zoekt hij zelf naar een waardige en perfecte opvolger die hij vindt in Tania (die ooit nog les volgde bij ons). Anke stopt met zumba in februari.
30 januari na de zware aardbevingen in Haïti organiseerden we “Zumba voor Haïti”.
Er kwamen maar liefst 250 deelnemers op af en met de steun van de gemeente Merelbeke die gratis hun sporthal ter beschikking stelden en verhuurbedrijf Swing die ons 50 % korting gaven voor het huren van de muziekinstallatie, de andere 50% werd betaald door de vereniging zelf, konden we de totale opbrengst van 450 € storten op de rekening 1212 voor Haïti.
Wedstrijd 05/04/2010 topsporthal Gent.
Voor het eerst zien we het iets groter en verlaten we onze vertrouwde stek in de sporthal van Merelbeke en gaan we naar de Topsporthal Vlaanderen van Bloso aan de Watersportbaan te Gent om daar onze jaarlijkse slotshow te geven .
In plaats van de show 2 maal te geven opteren we voor 1 grote avond show te doen met als gevolg dat we maar liefst 900 enthousiaste toeschouwers mogen verwelkomen.
Mireille kondigt aan dat ze stopt met lesgeven voor de groep 6-7 jaar en de A1. Zei heeft hiervoor vervanging gezocht voor beide groepen, namelijk Liesa voor de groep 6-7 jaar en Fran voor de groep A1.

Sportjaar 2010 - 2011

Dansstage in Gilko Kloosterstraat.
Wedstrijd 25/04/2011 Belgisch Kampioenschap 441 deelnemers topsporthal Gent
Om 8.30 gaan de deuren open voor wat een zeer spannende maar vooral warme paasmaandag zou worden.
En dan was het zover om 9.30 geeft Olivier die voor het eerst de wedstrijdleiding voor zich het startschot.
Tegen de middag loopt de temperatuur vrij hoog op in de topsporthal en worden alle mogelijke ramen en deuren opengezet om toch nog wat frisse lucht in de zaal te pompen.
Het onvermijdelijke gebeurd even later de drank raakt stilaan op hoewel we dachten voldoende voorraad te hebben.
Onmiddellijk reden enkele bestuursleden naar de alom gekende (en tevens enige winkel die op paasmaandag open is) Maranni in Merelbeke waar we direct begonnen met het hamsteren van diverse dranken tot groot plezier van de kassiersters.
Om 17.45 begonnen we dan aan de laatste prijsuitreiking.
Rond 19.00 u waren de laatste sportievelingen naar huis terug en kon begonnen worden met de opkuis van de zaal wat zoals altijd nog enkele zware uren in beslag zou nemen.
Op 21 mei is het weer eens zover, het sportjaar 2010 – 2011 zat er weer op en werd afgesloten met een spetterende slotshow waar we ook onze oprichters hadden uitgenodigd.
Als special act hadden we gekozen voor
De presentatie is dit jaar in handen van Tania en Olivier zodat onzen Bert ook eens echt kan genieten van de show.