Maak kennis met al onze dansstijlen

Dansstijlen

Dream Dance biedt een zeer uitgebreid aanbod aan dansstijlen. Je kan ze combineren, of je helemaal toespitsen op één stijl.
Om je een beetje op weg te helpen, vind je hieronder een korte beschrijving van wat onze groepen eigenlijk allemaal betekenen en geeft de tabel weer welke groep voor welke leeftijd beschikbaar is.
Twijfel je echter nog steeds? Kom zeker naar onze gratis proeflessen in september!

Schema Dansstijlen

Wanneer je als beginnende danser van vier of vijf jaar graag je eerste stapjes komt zetten, kom je terecht bij één van onze twee groepen kleutertjes, ook wel beter bekend als de allerschattigste groep van onze club.
Zij zullen naast een schitterend dansje ook zeer veel spelletjes leren. Dit alles op heel leuke muziek en één uurtje per week.

Vervolgens stroom je door naar de 6/7 jarigen: deze leeftijdscategorie wordt op een speelse manier uitgedaagd om twee dansen op een jaar te leren. Daarnaast zullen zij ook tijd maken voor educatieve spelletjes en zien wij tot ons groot genoegen dat er vriendschappen voor het leven worden gesmeed in dit wekelijks dansuurtje.

Eens je acht jaar geworden bent, zal je dansen in de Basic A, B of C groep, onze basisgroepen.
Op de groepsindeling in het begin van het dansjaar wordt elke danser aan een groep toegewezen die bij hem of haar past qua niveau. Zo is het voor iedereen telkens een plezier om naar de lessen te komen!
Zodra je acht bent, heb je echter keuze in nog enkele andere groepen.
Zo kan je kiezen voor Showdance als je het meer hebt voor pluimen en glitters. Of toch liever Fun dance? Dit is voor iedereen die veel waarde hecht aan amusement!
Jullie roeren in een dansstijlenpot en bewegen jullie zot! Al deze groepen trainen 1 uur per week.

Vanaf 12 jaar ligt de weg nog meer open naar elke dansstijl waarop je je wil toespitsen. Zo kan je kiezen om je te laten in uitdagen in ons wedstrijdteam (Untouchable), maar ook kiezen voor Ragga (je weet wel, sexy, Jamaicaans, gek), Musical (met echte musicalmuziek én een tikkeltje acteerwerk) en Urban of house (met stoer karakter en schitterend voetenwerk).
Behalve het wedstrijdteam zijn alle andere bovenstaande stijlen opgesplitst in meerdere groepen naar niveau (een level 1,2 en 3 of een Step one en Step two). Hiervoor is het belangrijk dat je naar de groepsindeling van de gekozen stijl komt, zodat je een niet te moeilijke, maar ook zeker niet te makkelijke dans aangeleerd krijgt.

Als je graag de Hip Hop Plus wil meedoen, moet je wachten tot je 14 bent. En voor Girly (het woord zegt het zelf) en Volwassenen kan je pas inschrijven vanaf 16 jaar.
Kan je écht niet kiezen tussen al deze stijlen, dan raadpleeg je misschien best ook het uurrooster om na te gaan of je je wel vrij kan maken voor deze lessen.

Weet je niet zo goed welke stijl je zou liggen, of zijn de nieuwe benamingen maar Chinees voor jou?
Da’s niet erg, wij begrijpen ook geen Chinees! We kunnen je dan alleen maar aanraden om naar onze infoavond te komen, uitleg te vragen bij lesgevers of bestuur en vooral gewoon de proeflessen vrijblijvend uit te proberen. We zijn er zeker van dat iedereen zijn plekje snel vindt. Op naar een schitterend nieuw dansjaar dus!